Nem középen lesz a buszsáv a Ferenciek terén

MTI   ·   2013.03.26. 17:55

Puskás András, az V. kerület alpolgármestere kedden az InfoRádiónak elmondta, hogy az I. kerületi Döbrentei tértől a Ferenciek teréig vezető szakasz kivitelezője az V. kerület, az onnantól a Keleti pályaudvarig vezető szakaszé pedig a fővárosi önkormányzat lett volna. Ha a középre vezetett buszsáv megvalósult volna, azzal a buszok jelentős időt tudtak volna nyerni – mondta Puskás András, hozzátéve: a főváros részéről ugyanakkor nem volt határozott válasz, hogy meg tudják-e valósítani a rájuk vonatkozó részt.

Az alpolgármester szavai szerint emiatt visszatértek az eredeti koncepcióhoz, vagyis a buszok az út szélén fognak közlekedni. Szólt arról is, hogy így aztán ott a középső járdaszigetet nem kell zebrákkal összekötni a járdával, vagyis a Veres Pálné utca vonalába tervezett gyalogátkelőhely kimarad a beruházásból. Az ott lévő aluljáró megmarad, azt később felújítják. A Váci utcát, illetve a Petőfi Sándor utcát a Ferenciek terével összekötő zebrák azonban továbbra is benne vannak a tervekben.

A tér átalakításával kapcsolatban minden az eredeti ütemezés szerint halad - mondta Puskás András.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.