Nem lesznek új jegyautomaták

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.06. 14:45

Továbbra sem lesznek Szlovákiában korszerű jegyautomaták a vasútállomásokon. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) által kiírt tenderre két árajánlat érkezett, ami legalább 30 százalékkal volt több, mint ahogy azt várták. A társaság 2,35 millió eurós keretösszeggel számolt az új és korszerűbb automaták beszerzésére. Az új jegykiadó berendezések az eredeti terv szerint minden nagyobb városban és nagyobb utasforgalmú állomáson lettek volna kihelyezve. Ez a terv most meghiúsult, a ZSSK törölte a tendert, újat pedig egyelőre nem szándékozik kiírni.

Marad a sorbanállás a pénztáraknál Szlovákiában<br>(fotó: ZSSK)

Jelenleg a szlovák vasútvonalon összesen csak tíz állomáson található jegykiadó automata (Pozsonyban a főpályaudvaron, Kassán, Eperjesen, Poprádon, Ótátrafüreden, Csorba-tó állomáson, Tátralomnicon, Nagyszombaton és Zsolnán), ezekből is csak regionális járatokra, legfeljebb 50 kilométeres távolságra váltható menetjegy. Az új automaták viszont már tudtak volna nemzetközi jegyeket is kiváltani – legalábbis szerették volna, ha tud.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek