Sár fogságában rekedt a vonat

iho/vasút   ·   2012.07.30. 09:16

Amint azt már korábban megírtuk, hajnalban sárlavina öntötte el a 70-es vonalat a dömösi átkelés környékén. A helyenként 2-3 méter magas sártenger alatt a pálya megrongálódott, egy tehervonat pedig a sár fogságában rekedt. Szob és Nagymaros között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

435-östöl a 280-ason át a Van Hoolig van itt minden, amit csak össze tudott szedni a vasút<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A mentéshez Ferencvárosból a 231-es Szergej érkezett, Rs és Rgs sorozatú rakoncás pőrekocsikkal. Ám a híg sár az oldalfal nélküli kocsikról lefolyik, így azokkal nem lehet elszállítani. A szerelvénynek tehát vissza kell térnie a fővárosba, hogy onnan a sár elszállítására alkalmas, magas oldalfalú kocsikat juttasson a kárhelyre.

Délután Ferencvárosban már javában zajlik a második segélyvonat összeállítása. A helyszínen dolgozó vasutasoktól úgy tudjuk, ezúttal már alacsony oldalfalú, Res sorozatú kocsikat válogattak a szerelvénybe. Ezekkel csak az a baj, hogy acél helyett deszkapadlósak, így gépi rakodásra – elméletileg – alkalmatlanok. Vajon fordul majd még egyet a Szergej, vagy ezúttal a szükség törvényt bont?

Segíteni alkalmatlan segélymenet: pőrekocsikon nem lehet sarat szállítani

Fotósunk reggel óta a helyszínen van, az ihón hamarosan bővebb, fényképes beszámolóval jelentkezünk. Addig is várjuk olvasóink képeit az esetről, melyeket e cikk folyamatosan bővülő galériájában teszünk közzé.

Kapcsolódó hírek