Nem tetszik a fideszeseknek a gyorspótjegy

iho   ·   2013.05.06. 19:02

A Fidesz képviselői élesen kritizálták, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntése szerint a diákoknak és a nyugdíjasoknak is fizetniük kell május 15-től a gyorsvonati felárat, írja az Index. A kormánypárti frakció a héten már tárgyalna is a kormánnyal a kérdésről.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek is megerősítette, hogy szóba került a tanácskozáson a vasúti tarifák kérdése, és több kritikus vélemény is elhangzott. Ezért a képviselők felkérésére Rogán Antal frakcióvezető egyeztetést kezdeményez a területért felelős NFM-mel.

Mint emlékezetes, a tarifaváltozásokra előírt 30 napos határidőt be nem tartva, május 1-je éjjelén az internetre föltett közleményben kihirdetett, vélhetően minél kisebb közfigyelemmel bevezetni szándékozott, általánosnak nevezhető vasúti gyorspótjegy ügyébe egyszer már beavatkozott maga a miniszterelnök is. Orbán a parlamenti képviselőknek az eredeti szabályokban még szereplő mentességét töröltette el.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

IdeenzugCity, a jövő motorvonata

Kiss Bertalan   ·   2021.07.29. 20:05

A Deutsche Bahn bemutatta a jövő motorvonatának életnagyságú modelljét, több, merőben új fejlesztéssel, például a napi forgalomnak vagy útvonalnak megfelelően variálható utastér kialaíktás – gombnyomásra.