Newag-motorvonatokat vesz a Koleje Mazowieckie

iho   ·   2014.10.09. 21:15
400px_km_newag_impuls

A lengyel Newag és a Mazóviai vajdaság tulajdonát képező Koleje Mazowieckie (KM) közötti 257,3 millió złoty értékű beruházás ötvenkilenc százalékát az EU POIiŚ alapjából finanszírozzák.

Az ötrészes szerelvények hossza 90,4 méter. Két motorvonat csatolva is képes üzemelni, három kilovoltos egyenáramot használva. A 2012 óta gyártott járműsorozat legnagyobb üzemi sebessége százhatvan kilométer per óra.

A Stadler Flirtjei és a Pesa Elf-szerelvényei után a Newagtól is rendel villamos motorvonatokat a Koleje Mazowieckie<br>(forrás: Railway Gazette)

A KM a svájci Stadlerrel és a szintén lengyel Pesával is folytat tárgyalásokat a két gyártótól beszerzett, négyrészes Flirt és Elf-motorvonatok ötrészessé történő átalakításáról. A négyrészes verziók párokban való felhasználása nem elég az utasmennyiség megfelelő kiszolgálásához, hármas szinkronban azonban nem közlekedhetnek, mivel a szerelvények hossza így már meghaladná a peronok hosszát.

A Newag 2015 januárja és decembere között szállítja le a villamos motorvonatokat a vasúttársaságnak – írja a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek