Nincs Malév-utas a repülőtéren

MTI   ·   2012.02.05. 11:51

Mindössze két Malév-utas érkezett vasárnap délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a jegyét visszaváltani, a tranzitban viszont már egy sem tartózkodik – közölte Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. Délelőtt 200-300, délután 2000 utasa lett volna a pénteken leállított Malévnak. Vasárnap 43 érkező és 51 induló Malév-járatot töröltek.

Róna Márta, a Malév szóvivője elmondta: az utasoknak a tervezett utazást magunknak kell intézniük, így nem tudni, miként rendeződött vagy rendeződik annak a 7200 utasnak a helyzete, akiket a légitársaság leállása közvetlenül érintett. Közlése szerint a honlapon közzétettek mellett az ügyfélszolgálati telefonon már a bejelentkezést követően magnetofonról adnak részletes információt a teendőkről.

A szóvivő azt is elmondta, hogy három repülőgépet nem szállítottak még vissza az amerikai International Lease Finance Corporation (ILFC) lízingcég írországi központjába. Az egyik a Tel-Avivban rekedt Boeing 737-es repülőgép, a másik kettő pedig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hangárban van javítás miatt.

Kapcsolódó hírek