Nosztalgiajárat Győrben

Istvánfi Péter   ·   2012.09.26. 09:00
00

A rendezvénysorozat bevezetéseként szeptember 20-án, csütörtökön délután nosztalgiajárat közlekedett Győrben a Városháza és az egyetem között. A járat a Városháza–Aradi vértanúk útja–Virágpiac–Zechmeister utca–Rába kettős híd–Híd utca–Töltésszer–Jedlik Ányos híd–Egyetem tér (körforgalom)–Jedlik Ányos híd–Stromfeld utca–Erkel Ferenc utca–Dr. Róth Emil utca–Petőfi híd–Munkácsy Mihály utca–Szent István út–Újlak utca–Révai Miklós utca–Városháza útvonalon közlekedett. A különmenet után az érdeklődők megtekinthették a Kisalföld Volán Buda utcai telephelyét.

Az esemény különlegességét fokozta, hogy a járatot a Kisalföld Volán veterán farosa vitte, amely a többi Ikarus 55-össel ellentétben viszonylag ritkán látható nosztalgiaeseményeken. Az ötvenes években gyártott kocsit Békés megyében találták romos állapotban, a Volán maga újította fel az ezredforduló környékén.

A különjárat a belváros és az egyetem között közlekedett<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotó: Béres Márton)

A buszos rendezvények azonben nem értek véget aznap: szombaton az autómentes nap keretében volános relikviákat (régi táblákat, menetrendeket) lehetett vásárolni a Mobilis Kiállítási Központ parkolójában, a VEKE győri tagszervezetének sátránál pedig kvíz és buszszimulátor várta a vállalkozóbb kedvűeket, valamint az érdeklődők megismerkedhettek az egyesület győri elővárosi tanulmányával. Éjszaka pedig ismét közlekedtek a népszerű „bagolybuszok”.

Kapcsolódó hírek