Nosztalgiamenet a londoni metróban

iho/vasút   ·   2013.01.16. 09:00
00

Korábbi cikkünkben már olvashattak a londoni metró évfordulójáról. A jeles eseményre emlékezve január 13-án vasárnap, külön erre az alkalomra felújított nosztalgia-gőzmozdony közlekedett a Circle és District Line egyes részein, Moorgate és Kensington Olympia állomás között.

A látványosságra sokan kíváncsiak voltak, nagy volt a tülekedés, ezért a szervezők arra kértek mindenkit, hogy a vonatot a későbbi állomásokon várják. Az első járat dél után tíz perccel indult. A szerelvény elején egy 1923-ban épült elektromos mozdony közlekedett, amelyet Sarah Siddons színésznőről neveztek el.

Az évfordulós logó<br>(Cseke László felvételei)

Visszafelé már csak este 19.15-kor jött a menet, ezúttal a kis gőzmozdonnyal az élen. Ahogy közeledett az indulás időpontja, úgy nőtt egyre a tömeg és az izgalom. A lelkes érdeklődők a legjobb fotóhelyeket hamar elfoglalták, mobiltelefonokkal és kompakt gépekkel felszerelkezve. Akinek nem sikerült jó képet készíteni, egy óra múlva ismét próbálkozhatott, aztán újabb egy órával később még egyszer.

Este kilenc óráig csak a legkitartóbbak maradtak, viszont ők jártak talán a legjobban, mivel az ünneplő tömeg addigra szétoszlott és a forgalom is csökkent valamelyest.

Csak a sajtó láthatta korán reggel a nosztalgiamenetet, amelyet ezzel a feldíszített metrószerelvénnyel takartak el a közönség elől

Érdemes volt tehát a nap végéig várni és látni, ahogy egy gőzmozdony közlekedik a metróalagútban! Erre a következő lehetőség már csak január 20-án lesz, amikor ugyanez a menet hasonló útvonalon tesz még három kört. A járművek ezután múzeumba vonulnak, megérdemelt pihenőjükre.

Kapcsolódó hírek