RTS Baján: lehet egy tartályvonattal több?

Vörös Attila   ·   2013.09.30. 08:44
400_Porboly_Ferts

Eddig is heti rendszerességgel járt a Floyd, majd az RTS Baján, a vonatok többnyire egy számjegyű tartálykocsinyi gázolajat szállítanak az egyik bajai iparvágányra. A kis terhelésű vonatokat kezdetben szinte mindig a Floyd egyik Dácsiája húzta, aztán ahogy ezek fogytak, úgy a Sulzereket és a nagy angol dögöt is bevetették. Ma már az a gép húzza a vonatot, amelyik éppen megy... És persze az, amit az RTS kibérelt a Floydtól. Legalább egy Sulzerre nem volt igény, a két angol dízel viszont sokat dolgozik szerte az országban.

Pörbölyön dönget Bátaszék felé a Floyd Sulzere 19 üres tartálykocsival<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Szeptemberben azonban fellendült a magán-vasúttársaság bajai tartálykocsi-forgalma: nagyjából hetente érkezik Pétfürdőről 19-19 rakott kocsi, amelyek üresen Gyékényes felé veszik az irányt. Az RTS már kétszer végigdöngetett a Fehérvár–Sárbogárd vonalon, a pályaépítési utómunkálatok miatt csak egyszer a Sárbogárd–Bátaszék, rakott vonattal pedig egyszer a Dombóvár–Bátaszék vonalon. Az üres szerelvények eddig mindkét esetben Bátaszéken, Dombóváron és Kaposváron át közlekedtek.

Visszatérő vendég Baján a 2-es angol dízel, az 50-es vonalon eddig nagyon ritkán mozgott

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek