Novembertől már csak éjjel pótlóznak Üllő és Monor között

iho/vasút   ·   2021.10.31. 15:00
01_ullo-monor_nappal

Megszűnt a nappali vágányzár, újra zavartalanul, sebességkorlátozások nélkül közlekedhetnek a vonatok. Novemberben még éjszaka dolgoznak a vonalon, ezért a késő esti vonatok helyett még pótlóbuszok közlekednek.

A ceglédi vonal felújításának idei második ütemében Üllő és Monor között dolgoznak a MÁV FKG szakemberei. A tizennyolc kilométer hosszú vágány átépítésén, váltócseréken és felsővezeték-karbantartási munkálatokon túl Monor, Vecsés-Kertekalja és Hosszúberek-Péteri hangos utastájékoztatási rendszerét újra cserélték, utóbbi megállóhelyen mostantól vizuális utastájékoztató rendszer szolgálja az utasokat.

(fotók: MÁV)

  • Monor állomáson a meglévő pályainfrastruktúrát felújították, és az útátjárót is átépítették.
  • Üllőn átépítették a fővágányokat, a váltókat is kicserélték, megerősítik a felsővezeték-hálózatot.
  • Mindkét állomáson megújul a biztosítóberendezés.

A szakasz felújításához kapcsolódóan novemberben még Vecsés és Monor állomásokon zajlanak a felsővezetéket és a biztonsági berendezést érintő befejezőmunkák, ezeket éjszakánként végzik el, de nagyobb zajhatás már nem várható.

Azonban emiatt november 2-ától 26-áig a Nyugati pályaudvarról 23:43-kor és a 0:43-kor induló vonat utasait Pestszentlőrinc és Pilis, a Szolnokról 22:25-kor induló vonat utasait Pilis és Pestszentlőrinc között pótlóbuszok szállítják.

Ezeken túl még utószabályozási munkák várhatóak, ezeket – a kisebb forgalmi zavartatás érdekében – szintén éjszaka végzik el az érintett átjárók lezárása mellett.

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli. A vasútvonal felújítása 2020-ban kezdődött meg a Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakasz átépítésével, majd 2021 tavaszán a Vecsés–Üllő, most ősszel pedig az Üllő és Monor közötti szakasz felújítása valósult meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek