Nyár végére kész lehet a 33-as főút

MTI/iho   ·   2015.03.17. 19:39

A nettó 5 milliárd 960 millió forintos beruházást 85 százalékban uniós, 15 százalékban belföldi forrásból finanszírozzák és a Strabag Általános Építő Kft. végzi. A korszerűsítés Füzesabony külterületétől, a 3-as főút és a 33-as főút csatlakozásától Tiszafüred belterületéig, a 34-es főúti csomópontig tart. Tavaly év végére a Heves megyei szakaszon a munkálatok jelentős része befejeződött, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig a héten indulnak el a korszerűsítési munkálatok.

A munkálatok során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4,78 kilométer hosszú szakaszon Tiszafüred bel- és külterületén a burkolat megerősítése mellett biztonságos, gyors átvezetést lehetővé tévő körforgalmat alakítanak ki, felújítják az Örvényi úti és a 34-es főút kereszteződésénél lévő jelzőlámparendszert, valamint 3 kilométer hosszan kerékpárutat építenek.

Időjárás függvényében március 19-étől reggel 8 órától a Tisza folyó hídjától Tiszafüred irányába megkezdődnek a burkolatmarási munkálatok, a főúton óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás lép hatályba. A forgalomkorlátozás miatt 5–10 perces torlódások kialakulhatnak.

A Heves megyei szakaszon Poroszló belterületén megkezdődik a kerékpárút építése, valamint az Ökocentrumnál jelzőlámpás forgalomirányítás és óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás mellett folytatódnak a befejező munkálatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek