A világoskék csíkozást nézze!

iho   ·   2014.06.01. 13:45
74atroli0

Röviden: egész nyáron minden hétvégén nagyobb befogadóképességű busz jár a 26-os buszvonalon. A gyorsabb átszállás érdekében módosulnak a 74A troli hajnali indulásai. A 86-os busz újabb átszállási lehetőséget nyújt. Változik az 54-es és a 212-es busz végállomási közlekedési rendje. Íme a részletek!

Június 16-ától, hétfőtől a járatok a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. Ettől a naptól kezdve a menetrendi táblákon világoskék csíkozással jelölt indulásokat kell figyelni. A menetrend jellemzően a reggeli és a délutáni csúcsidei indulásokat érinti: csökkenő utasforgalomhoz kevesebb jármű is elég, azaz ritkábban járnak a tömegközlekedési eszközök. De van ellenpélda is!

26-os busz: több utas, nagyobb buszok

Hétvégenként viszont jelentősen megnő a Margitszigetre közlekedő 26-os busz kihasználtsága. A pihenni, szórakozni vágyók kényelmesebb utazása érdekében a június 21–22-i hétvégétől kezdve szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a vonalon nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

74A troli: javul az átszállás kapcsolat az M1-es metróra

Június 2-ától a 74A trolibusz hajnali indulási időpontjait úgy hangolja át a BKK, hogy a Mexikói út M végállomáson a troliról a metróra, valamint a metróról a trolira való átszálláskor minél kevesebbet kelljen utasoknak várakozni. Ezért Csáktornya parktól az első két járat a jelenleginél három perccel hamarabb, míg a Mexikói út M végállomástól két perccel később indul.

86-os busz: át lehet szállni az 5-ös, a 178-as és a 956-os buszra

A hónap első napjától az Újbuda, Függetlenségi park felé (az Apród utca és a Lánchíd utca zárása miatt módosított útvonalon) közlekedő 86-os busz megáll az 5-ös, a 178-as és a 956-os járatok által használt, Erzsébet híd irányú Alagút utca megállóban, ezzel átszállási kapcsolatot teremtve ezekre a járatokra.

54-es busz: változó végállomási megállók Pestszentimrén

Szintén június 16-ától megváltozik az 54-es busz Pestszentimre, Ültetvény utca végállomási közlekedése. Az eddigi le- és felszállóhelyet kettébontják, így a jövőben végállomási leszállóhelyül a jelenlegi Pestszentimre, Ültetvény utca szolgál majd, míg a pestszentimrei végállomásról a Boráros tér irányába indulók a jelenlegi Ültetvény utca megállóban tudnak felszállni a járatra.

212-es: változó útvonal, változó végállomás

Június 14-étől, szombattól a 212-es busz svábhegyi végállomási közlekedése is megváltozik. A jelenlegi Svábhegy leszállóhely – ahogy a 21-es és a 21A busz is – a jövőben megállóként szolgál, ahonnan a busz továbbhalad a fogaskerekű átjáróján a 21-es és a 21A Széll Kálmán tér M irányú megállójáig, amely a jövőben a 212-es végállomási leszállóhelye lesz. A végállomási felszállóhely, illetve a Boráros tér H irányú megállók nem változnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek