Elismerték a tévedést <br />a közlekedési társaságok

Jávor Attila   ·   2011.09.20. 16:00
title

Mint arról korábban írtunk, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) közleményben hívta fel a figyelmet a MÁV-Start Zrt. nyári vonatpótlásainak eredménytelenségére. 2011. augusztus 12-én a buszos férőhelyek száma miatt utasok rekedtek Kispest állomáson, míg augusztus 29-én a Veresegyház és Őrbottyán közötti vonatpótlásra a megrendelt négy busz helyett kettő érkezett.

Az egyesület állításairól megkérdeztük a két érintett társaságot. A kispesti esettel kapcsolatban a MÁV-Start először arról tájékoztatott, hogy egy 111 férőhelyes Desiro motorvonat utasait szerették volna átszállítani két ötvenfős buszra. Az iho.hu munkatársa azonban a helyszínen volt, és az esetről készült cikk szerint egy M41-es mozdony vontatta négy Bhv kocsiból álló (tehát jóval több férőhelyes) szerelvény utazóközönsége maradt le a buszról. Újbóli megkeresésre a MÁV-Start azt válaszolta, hogy abban az időszakban a módosított szerelvényforduló miatt valóban a nevezett szerelvény állt meg Kispesten, de az első két buszról lemaradt utasokért egy harmadik járművet küldtek.

A Kispestre beérkezett négykocsis szerelvény...

...és a pótlóbuszról lemaradó utasok <br />(fotók: Kemsei Zoltán)

A Veresegyház és Őrbottyán közti pótlásról a MÁV-Start azt állította: megfelelő számú autóbuszt rendeltek meg, de a szolgáltatás végző Volánbusz vállalkozási iroda feleannyi járművel jelent meg. A buszközlekedési társaság megkeresésünkre azt válaszolta: a megrendelés félreértelmezéséből adódóan 4 darab, járművenkénti 50 személyes autóbusz helyett valóban 1-1 darab 75 - 85 fő befogadására alkalmas autóbusszal látta el feladatát. Utaslemaradásról azonban nekik sincs tudomásunk.

Kapcsolódó hírek