Nyeregben a CNG

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.09.24. 15:00
GW_01

Húsz százalékkal sikerült csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást azzal, hogy a Gebrüder Weiss logisztikai vállalat a Henkel szállítmányozási megrendeléseit sűrített gáz (CNG) üzemű kamionnal szállítja Bécs és a szerbiai Krusevac között. Egy úton oda-vissza a gázüzemű kamion 1 600 kilométert tesz meg a Henkel bécsi gyáregysége és a szerbiai Krusevac között.

fotó: Gebrüder Weiss

A kamion Bécs és Krusevac között mosószereket és tisztítószereket szállít, évente több mint 20 ezer kilométert megtéve Ausztria és Szerbia között. A Henkel drogériai termékeket gyártó vállalat a Gebrüder Weiss szolgáltatóval közösen további megfelelő útvonalakat keres Európában, ahol a szállítmányozási feladatokat CNG üzemű nyerges vontatóval lehetne lefedni. A logisztikai szolgáltatónak ez a harmadik CNG-üzemű járműve, a másik kettő Bécsben és Memmingenben dolgozik. A Gebrüder Weiss 2018 óta elektromos üzemű teherautót is tesztel Bécsben.

A Henkel és a Gebrüder Weiss együttműködése már 25 éve sikeresen zajlik, a logisztikai cég szállítja a Henkel termékeit Európa-szerte, valamint ázsiai célállomások felé is. Ez a cég dolgozik a körösladányi Henkel gyárnak is, ahonnan a világ számos országába szállítja a hazánkban gyártott Henkel termékeket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek