Nyergesvontató ütközött kisteherautóval

iho/közút   ·   2011.12.13. 12:02

Ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek, amikor egy tehergépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze Alsónémedi és Ócsa között kedd délelőtt. Az érintett útszakaszt lezárták – közölte a rendőrség.

A 4617-es és a 4604-es utak kereszteződésében történt karambolt valószínűleg az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása okozta – mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A két sofőr súlyos, a kisteherautó két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az érintett útszakaszt a helyszínelés befejezéséig teljes szélességében lezárták, de ez nem okoz nagyobb fennakadást a közlekedésben – tette hozzá a szóvivő.

Loch Erika, a megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy az egyik súlyos sérültet a tűzoltók feszítő-vágó eszközökkel mentették ki a roncsból. Információja szerint a sérültekért mentőhelikoptert indítottak.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.