Nyílt nap a felújított Budafok kocsiszínben

iho/közút   ·   2018.09.07. 10:43

A vakáció után folytatódó BKV50 rendezvénysorozat kora őszi állomásaként szeptember 15-én 10 és 16 óra között nyílt napot rendez a megújult Budafok kocsiszínben a BKV. A villamosforgalomnak májusban átadott létesítmény felújítása óta most nyitja meg először kapuit a szélesebb közönség előtt. A rendezvény helyszíne: Budafok kocsiszín, 1116 Budapest, Fehérvári út 247.

A közlekedési társaság a BKV Turisztikai Divíziójának ötödik születésnapja alkalmából nosztalgiajárművek különleges kiállításával készül, egy helyen kiállítva nosztalgia autó- és trolibuszokat, valamint villamosokat. A villamosok repertoárja között szerepel majd a favázas 436-os, 611-es és 1074-es, az acélvázas 2624-es, valamint a legendás UV Muki tehervillamos két hozzácsatolt pőrekocsival (lowry), továbbá egy hóseprő. A buszok, trolibuszok palettáját TR5-ös, Ikarus 180-as, a BPO-477-es ráncajtós Ikarus 280-as, a BPO-449-es pirosfejű Ikarus 280-as, ZIU9-es, Ikarus 600-as, valamint Ikarus 630-as kabrió színesíti.

A közlekedési szakma rejtelmei iránt komolyabban érdeklődők számára kis csoportos vezetett túrát, csarnoklátogatást szerveznek a telephelyen. A vezetett túrára az esemény előtt érdemes regisztrálni a következő címen: https://www.bkv.hu/hu/visits/54, illetve mint minden alkalommal, a helyszínen is lehet jelentkezni korlátozott számban. A korábbi nyílt napok hagyományához híven a kisebbeket gyermekfoglalkoztatóval, társasjátékokkal, kvízjátékkal várják. Számukra is tartogat újdonságot a BKV: ezen a nyílt napon már csocsóasztalon és óriás ugrálóvárban is játszhatnak.

A rendezvény ideje alatt különjárati autóbusz közlekedik a kocsiszín és Móricz Zsigmond körtér között. A nosztalgia kiállításhoz kapcsolódva pedig nosztalgia villamos jár a kocsiszín és Kamaraerdő között, az alábbi menetrend szerint: Budafok kocsiszínre kereken 11, 12, 13, 14, 15 és 16 órakor érkeznek a járatok, óra tizennyolckor indulnak, Kamaraerdőre óra huszonötre érkeznek, ahonnan óra negyvenegy perckor indulnak vissza a kocsiszínhez. A rendezvény látogatása, a különjárati buszon és a nosztalgia villamoson az utazás ingyenes.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek