Nyílt nap a VJSZ-ben

iho/vasút   ·   2019.05.12. 18:00
vjsz2019_nyiltnap0

A járműjavító, azaza a VJSZ elsősorban vasúti járműjavítással, karbantartással, vasúti kötöttpályás járművek gyártásával foglalkozik. Ez a tevékenység az évek során kiegészült vasúti kitérők gyártásával, trolibusz, autóbusz járművek javításával, honosításával és ezeknek a járműveknek az esztétikai felújításával. Az 1997-ben, a BKV leányvállalataként alakult VJSZ telephelye 7,6 hektár alapterületen összesen 18 ezer 880 négyzetméter üzemcsarnokkal és 3800 méter belső vágányhálózattal rendelkezik. Ide várták az érdeklődőket május második szombatján.

A nyílt napon a BKV szinte teljes nosztalgiaállománya is megtekinthető volt. Kattintásra galéria nyílik Vörös Attila képeiből

A rendezvényen megtekinthetők voltak a BKV régi és új villamosai, autóbuszai, a villamosok felújításának fázisai, valamint az Autóklub nosztalgia személygépkocsijai, motorkerékpárok, kerékpárok is. A gyermekeket közlekedési játékok várták.

Fotós kollégánk gyors összegzése szerint „a buszok meg a villamosok szépek, és tök jó, hogy mennyi embert érdekel az ilyesmi. Kétféle látogató volt:

  • kisgyerekes családok
  • és közlekedésbarátok.”

Utóbbit erőteljesebben mondta, de ezt most hagyjuk is...

Nyitóképünk még a VJSZ-ben tett látogatás előtt készült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek