Nyugati-felújítás: kibontják az órát is a Teréz körúti homlokzatról

iho/vasút   ·   2020.09.15. 20:20
01_nyugati_teto

A végéhez közeledik az üvegfelületek bontása a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén, az új üvegtáblák gyártása folyamatban van, és készül a gipszelemek mintázása is.

Ütemterv szerint folytatódik a munka mintegy 8200 négyzetméteren a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén. Az üvegfelületet látványos elemeinek bontását követően már csak apróbb elemek eltávolítása szükséges, ezt követően helyezhetők el az új üvegtáblák.

(fotók: MÁV)

A munkák következő fázisában kibontják az óraszerkezetet a Teréz körúti homlokzatról, amelynek felújítását is elvégzik. A tetőn a tartószerkezeti cserék, a festés, a szarufák és a szelemenek (vagyis a szarufákat alátámasztó gerendák) elhelyezése is zajlik. A pallózás mellett új csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki.

Az elmúlt hónapokban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték, és a csarnok előtt új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10–13. vágányok lezárására, hogy a külső sínpárok a felújítás alatt is használhatók legyenek a vonatforgalomnak. Megépült a csarnokban egy 70 ezer légköbméteres térállvány, jelenleg további állványok építése zajlik. Egy hétezer négyzetméteres védőhálót is kialakítottak az utasok és a munkások védelme érdekében, valamint két toronydaru is felépült.

A Nyugati pályaudvar utascsarnokának több ütemű lezárása idején a december 7-éig tartó időszakra vonatkozó menetrendek és a részletes utastájékoztatás elérhető a www.mav.hu/nyugati oldalon.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek