OKF: az ország alsóbbrendű útjai nehezen járhatók

MTI   ·   2012.02.16. 12:09

Az ország több megyéjében kialakult hófúvások miatt az alsóbbrendű utak nehezen járhatók, jelenleg mintegy 20 közút teljesen járhatatlan – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök délben, fokozott figyelemre intve az autósokat.

Hajdú Márton közlése szerint csütörtök reggel óta több mint száz esetben kellett a katasztrófavédelemnek árokba csúszott, hóban elakadt autóbuszokat, teherautókat, személygépkocsikat kimentenie, és több közúti baleset is történt.

A főhadnagy kiemelte, hogy Tolna megyében Nagyszokoly és Iregszemcse között 30 jármű, köztük egy autóbusz, az M7-es autópályán pedig 19 gépkocsi akadt el a hóátfúvás miatt.

A közútkezelők folyamatosan takarítják az ország közútjait, de negyedóránként újabb és újabb szakaszok válnak nehezen járhatóvá vagy járhatatlanná – mondta az OKF helyettes szóvivője, hozzáfűzve: csütörtök déli 12 óra előtt az országban 10-20 közút teljesen járhatatlan volt.

A katasztrófavédelemnek szerdán összesen 236 műszaki mentéshez kellett kivonulnia, közúti balesetek miatt vagy elakadt járművek kiszabadítására.

Az OKF azt kéri, hogy a járművezetők az időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek, a lakosság pedig folyamatosan figyelje a hatóságok tájékoztatóit, és baj esetén azonnal hívják a 105-ös vagy a 112-es segélyhívó számot.

Kapcsolódó hírek