Országos erősítéssel készül a MÁV–Volán-csoport a pápalátogatásra

iho   ·   2023.04.23. 18:00
00_papalatogatas_mentesitok

A MÁV–Volán-csoporttal és a GYSEV-vel ingyen lehet utazni az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, az Őszentsége Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokoknak.

Az április 29-én, szombaton a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre érvényes belépővel rendelkezők, az azt igazoló regisztrációt felmutatva már április 28-án, pénteken 12 órától megkezdhetik díjmentesen a Budapestre történő utazásukat.

A díjmentesség a MÁV-Start és a GYSEV menetrendszerinti vonatain a másodosztályú kocsikra érvényes. Az esetlegesen szükséges felárat (intercity), illetve első osztály igénybe vétele esetén az első- és másodosztály közötti különbözetet meg kell fizetni. A díjmentes utazáshoz nem szükséges regisztrációs jegy váltása.

A MÁV-HÉV menetrendszerinti járatainak és a Volánbusz agglomerációs járatainak („kék” buszok) Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain, valamint a Volánbusz, a Weekendbus, a G-Busline Kft., a Trans-Tour’90 Kft. és a Trans-Vonal Kft. menetrendszerinti helyközi járatain is díjmentes lesz az utazás, amelyhez nem szükséges menetjegy váltása. Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó Volánbusz-járat igénybevétele esetén azonban a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani.

Április 30-án, vasárnap a Kossuth téri pápai szentmisére várhatóan sokan utaznak Budapestre. Az utazás megkönnyebbítése érdekében mentesítő vonatok, illetve egyes vonatok hosszabb viszonylatban közlekednek vasárnap. A MÁV-Starttal 1500 kárpátaljai fiatal is utazhat Budapestre, a Kossuth téri pápai misére.

A MÁV-Start amennyiben szükséges – a lehetőségek felhasználásával – több kocsival indítja a távolsági vonatokat, az alábbi kiemelt viszonylatokban pedig mentesítő vonatok is közlekednek a főváros felé.

Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonal

Szombathelyről a Déli pályaudvarra 3:07-kor mentesítő vonat indul, a Déli pályaudvarra 6:54-kor érkezik meg, Ajkáig minden állomáson és megállóhelyen megáll. Ajkától csak Veszprém, Hajmáskér, Pétfürdő, Várpalota, Székesfehérvár és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

Egy hajnali személyvonat Celldömölk helyett meghosszabbított útvonalon, Szombathelytől közlekedik 3:57-es indulással, a Déli pályaudvarra 7:24-kor érkezik meg. Szombathely és Celldömölk között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Celldömölktől változatlanul a 9009-es számú személyvonat megállási rendje szerint közlekedik.

Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs, illetve –Kaposvár vonal

A 18019-es számú Dombóvár–Pusztaszabolcs közötti személyvonat meghosszabbított útvonalon közlekedik, Pécsről indul 2:55-kor, Dombóváron és Pusztaszabolcson át a Déli pályaudvarig közlekedik, ahová 6:44-kor fut be. Pécs és Pusztaszabolcs között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Dombóvár és Pusztaszabolcs között az eredeti menetrendje szerint közlekedik, Pusztaszabolcstól Iváncsa, Százhalombatta, Érd felső és Budapest-Kelenföld állomáson áll meg.

Kaposvárról Dombóvárra személyvonat indul 3:35-kor, ahová 4:04-kor érkezik meg, csak Kaposszentjakab, Nagyberki és Dombóvár alsó állomáson áll meg. Dombóváron a vonatot egyesítik a 18019-es számú Pécsről érkező és a Déli pályaudvarra továbbinduló vonattal.

Budapest-Nyugati–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonal

A 6029-es Cívis Interrégió meghosszabbított útvonalon közlekedik, Nyíregyházáról indul 3:44-kor, a Nyugati pályaudvarra 7:32-kor érkezik. Nyíregyháza–Debrecen között minden állomáson és megállóhelyen megáll, Debrecentől változatlan megállási renddel közlekedik.

Budapest-Keleti–Szolnok–Békéscsaba vonal

Mentesítő vonat közlekedik Békéscsaba–Szolnok–Budapest-Keleti pályaudvar között. Békéscsabáról 4:45-kor indul, a Keleti pályaudvarra 7:15-kor érkezik, Mezőberény, Gyoma, Mezőtúr és Szolnok állomáson áll meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek