Összedőlt a ravatal Győrnél, jelentős késések

iho/vasút   ·   2016.08.17. 13:54

Délután öt óra körül helyreállították a biztosítóberendezést Győr állomáson a szakemberek, így megszűntek a korlátozások és a pótlóbuszos közlekedés. A Győrt érintő vonalakon folyamatosan javul a menetrendszerűség, de a végleges várhatóan csak az esti órákban áll vissza.

Korábban írtuk:

Szerdán délben Győr állomáson meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően itt lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a helyreállítást, melyet várhatóan kora délutánra fejeznek be, de addig a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Győr–Celldömölk és a Győr–Veszprém vonalon, illetve a Győr–Csorna viszonylaton utazóknak harminc-hatvan perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Győr állomás biztosítóberendezési hiba miatt igen korlátozottan tud csak vonatot fogadni, a környező állomásokig vonatpótló buszok hordják az utasokat. A délután két óra előtt néhány perccel készült képernyőmentéskor három vonat is hatvan percet meghaladó késéssel közlekedik

A Győr–Celldömölk és a Győr–Veszprém viszonylatú járatok csak Győrszabadhegy állomásig közlekednek és onnan is fordulnak vissza. Győr és Győrszabadhegy között pótlóbusz közlekedik a helyreállítás ideje alatt. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a személyvonatok Győrszentivánig, illetve Öttevényig közlekednek és onnan fordulnak vissza. Győr és Győrszentiván, valamint Győr és Öttevény között előreláthatóan pótlóbuszokra kell átszállni. A Győrön át közlekedő InterCity-, EuroCity- és Railjet-vonatokról nem kell pótlóbuszra szállni, azok az állomás területén a biztonsági előírásoknak megfelelően csökkentett sebességgel közlekednek.

A GYSEV tájékoztatása alapján csak az InterCity-vonatok mennek be Győr állomásra, a Győr és Sopron között közlekedő személyvonatok nem. Emiatt a személyvonatok csak Csorna és Sopron között közlekednek, a személyvonatok utasai az InterCity-vonatokra történő átszállással tudnak Győrig utazni. Az InterCity-vonatok Csorna és Győr között mindenhol megállnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek