Összekapcsolták Magyarországot Romániával

iho   ·   2015.06.15. 08:23

A Magyarországot Romániával összekötő M43-as és A1-es összekapcsolt autópálya megnyitásához azonban kormányközi egyezmények aláírására van szükség – nyilatkozták a romániai Autópályák és Országutak Országos Társaságának illetékesei.

Az aradon.ro szerint a munkálatok befejezését júliusra ígérik az építők. A társaság korábban közölte: az Arad–Pécska, a Pécska–Nagylak és a Nagylak–Makó sztrádaszakaszt egyszerre nyitják meg. Így leghamarabb augusztusban lehet majd Aradról autópályán Magyarországra utazni, ha addig aláírják a nagylaki határátkelő megnyitásáról szóló román–magyar kormányközi egyezményt – írja a portál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.