Összeköt két buszjáratot a BKK, a 71-es a 152-es is újjászületik

iho/közút   ·   2020.10.02. 18:00
00_csepeli_osszekotes

Ezzel a megoldással bővül Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közvetlen közlekedési kapcsolata.

A csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztések keretén belül a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott, megnyitva ezzel a lehetőséget a térség közlekedési kapcsolatainak továbbfejlesztésére. A Budapesti Közlekedési Központ a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a jelenlegi 71-es és 152-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével október 3-ától bővíti Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket, egyelőre tesztjelleggel.

  • Az új 152-es autóbusz a Szent Imre tértől a Királyerdő útig a korábbi útvonalán halad, majd a Királyerdő út–Hollandi út útvonalon megy vissza a Szent Imre térre.
  • Az új 71-es ezzel ellentétes irányban, a Szent Imre térről a korábbi útvonalán éri el a Horgásztanyákat, majd a Királyerdő út–Szentmiklósi út útvonalon jut vissza a Szent Imre térre. A Királyerdő úton új megállóhely is épül a Vihorlát utca torkolatánál.

(térkép: BKK)

A fejlesztés eredményeként bővülnek Királyerdő térségének közlekedési lehetőségei, továbbá a soroksári Duna-part szabadidős területeinek elérhetősége Csepel más lakóterületei felől. Az új körjáratokkal a jelenlegi közlekedési kapcsolatok biztosításán túl lehetőség nyílik a közvetlen utazásra közösségi közlekedéssel is Csepel belterülete, illetve a Völgy utca és a Szentmiklósi út-környéki lakóterületek, valamint a soroksári Duna-part rekreációs zöldterület között, kiváltva ezáltal a jelenlegi átszállásos utazást.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek