Ötödével kevesebb autópálya-matrica fogyott

iho/közút   ·   2012.02.21. 08:10

Február közepéig összesen ötödével kevesebb autópálya-matricát váltottak az autósok Magyarországon, a heti matricák azonban közel félmilliárdos többletbevételt jelenthetnek – írja a Napi Gazdaság.

Az idei első másfél hónapban több mint 1,5 millió e-matricát vásároltak az úthasználók, ez a tavalyi azonos időszaki eladási mutatókhoz képest 20, a 2010-es adatokhoz képest pedig 15 százalékos csökkenést jelent − ugyanakkor minden évben január és február hónapokban a legkisebb a forgalom a gyorsforgalmi utakon − közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK). Az értékesítési adatok összehasonlításához emellett számos egyéb tényezőt − például az időjárási viszonyokat vagy az üzemanyagárakat − is figyelembe kell venni.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

CER Csoport: irány a tőzsde!

iho/vasút   ·   2020.12.03. 09:00

Új mozdonyok beszerzésére fordítja a vasúti árufuvarozásban közel kétévtizedes tapasztalattal rendelkező CER Csoport azt a 2 milliárd 200 millió forint összegű tőkebefektetést, amelyben a Széchenyi Alapok és két független piaci társbefektető vesz részt.

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.