Ötödével nőtt a soproni terminál kapacitása

iho   ·   2013.10.30. 15:41

A GYSEV Cargo Zrt. soproni termináljának kapacitása húsz százalékkal, 470 konténerre bővült, kialakították a GPS-alapú konténerkövető rendszert, és egy nagy teljesítményű konténeremelő munkgépet is beszereztek. A nyugat-dunántúli tehervasút még 2012 decemberében nyert 106 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Új Széchenyi Tervben, a beruházás összköltsége meghaladta a 350 millió forintot.

(forrás: GYSEV Cargo Zrt.)

A jelentősen bővült tárolókapacitás a versenyképességet és az intermodalitást javítja, ezzel a soproni terminál szerepe is nő a térség konténerfuvarozásában. Az új, GPS-alapú nyomkövető rendszerrel a konténerek helyének meghatározásán kívül pontosan nyilván tudnak tartani minden rakodási eseményt, ezzel a nyomon követhetőség javításán kívül a vonatfeldolgozás is gyorsul. A bővített tárolóterületnek és a 140 millió forintért beszerzett új, negyven tonna megemelésére képes rakodógépnek köszönhetően a konténereket akár öt emelet magasságban is tárolhatják.

A megnyitón Skála János, a GYSEV Cargo Zrt, vezérigazgatója kiemelte: a vasúttársaság jó gazdálkodása adta az alapot a mostani fejlesztéshez is, az ehhez hasonló beruházásokkal lehet csak megőrizni a piaci szerepet a kombinált áruszállításban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek