P+R parkolók a Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon

MTI   ·   2013.03.20. 12:52

Őszre elkészül a körmendi gyalogos-felüljáró is – mondta el a vasúttársaság vezérigazgatója szerdán Szombathelyen, sajtótájékoztatón. Kövesdi Szilárd tájékoztatása szerint az összesen 626 millió forint értékű beruházás 85 százaléka európai uniós pályázati forrás, az önerőt a GYSEV saját forrásból teremtette elő. A fejlesztés során összesen 192 személygépkocsi-parkoló, 792 kerékpártároló, 6 autóbusz-forduló létesül Szombathelyen, Ják-Balogunyom állomáson, Egyházasrádócon, Körmenden, Horvátnádalján, Csákánydoroszlón, Rátóton, Alsórönökön és Szentgotthárdon. A kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. hamarosan hozzálát a munkálatokhoz – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Kövesdi Szilárd szólt arról is, hogy a körmendi felüljáró építése is megkezdődött, a létesítményt várhatóan október végén adják át a forgalomnak. A 236 millió forintos kivitelezési szerződés keretében megvalósuló új gyalogos-felüljáró az új körmendi buszpályaudvart a vasútállomás túloldalán található városrésszel köti össze. Emlékeztetett arra, hogy a régi felüljárót három éve a vonalszakasz villamosítása miatt bontották el. Beszámolt arról, hogy az új, minden igényt kielégítő felüljáró-szerkezetben lift gondoskodik majd azokról, akik nem tudnak vagy nem akarnak lépcsőzni, a járófelületet pedig télen fűtik, hogy ne váljon csúszóssá.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.