Palkovics László kevesebbet akar foglalkozni a közlekedéssel

MTI/iho   ·   2018.05.14. 20:39
palko400

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felépítéséről a leendő miniszter azt mondta, a tudás és innovációs államtitkárságot ő maga irányítja majd. Palkovics László az Országgyűlés gazdasági és kulturális bizottsága együttes hétfői ülésén megtartott, kinevezés előtti meghallgatásán bemutatta tárcája főtisztviselőit is. Ahogy azt az az iho már megírta, a közlekedéspolitikai államtitkár Mosóczi László lesz.

Mosóczi László közlekedéspolitikai államtitkár lesz

György László felel majd az általános gazdaságfejlesztésért és szabályozásért, a fenntarthatóságért felelős államtitkár Weingartner Balázs József lesz, az energia- és klímaügyi államtitkár pedig Kaderják Péter. Az infokommunikációs és fogyasztóvédelmi államtitkár Kara Ákos lesz, az EU ügyeket Sanda Tamás felügyeli.

Mindebből tehát arra következtethetünk, hogy Palkovics nagyobb figyelemmel lesz az innovációs területre, mint azokra, amelyek élére államtitkárokat nevez ki. Természetesen a hierarchia élén a miniszter áll a közlekedésben is, ő lesz Mosóczi főnöke, de az utóbbinak meghatározó szerepe lesz az ágazat irányításában.

Az új miniszter az innovációt közvetlenül felügyeli majd

Palkovics László a minisztérium kiemelt területei közé sorolta a mesterséges intelligencia (AI), a robotizáció, az automatizáció témáit is, és hangsúlyozta, hogy az új technológiák a munkaerőpiac átalakulásához vezetnek, azonban nem kiszorítják a munkaerőt, hanem új követelményeket támasztanak azzal szemben.

A tárca parlamenti államtitkára Cseresnyés Péter lesz.

Az ülésen a gazdasági bizottság 10 igen 3 ellenvélemény mellett, a kulturális bizottság 8 igen, 4 nem és 2 tartózkodás mellett támogatta Palkovics László miniszteri kinevezését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek