Pandából Moszkvics

iho   ·   2017.03.24. 11:00
napjaink_va_ps_80

A Fonódó blog írta meg, hogy a pénteki üzemnap is rosszul indult a felújított metrószerelvénynek: ezúttal a Pöttyös utcánál kellett leszállítani az utasokat. Az Index fórumán egy szemtanú részletesebben is leírta az eseményeket: „...a Pöttyös utcánál végül elrúgta a labdát, majdnem teljesen beállt a peronra, talán 3 méter hiányzott, de ott leállt és 10 percig nem mozdult, a benti és kinti utasok a zárt ajtókon keresztül néztek farkasszemet. (Волколак?) Végül lassított felvétel tempóban becsurgott teljes hosszában és mindenkit kiszállítottak...”

A Panda üzemben (fotó: Vörös Attila)

Eddig tehát nem volt olyan nap, amikor a szerelvény maradéktalanul teljesítette volna a feladatát, kedd és csütörtök után most harmadszor kellett kivonni a forgalomból öt nap alatt, szerdán meg be sem állt a forgalomba a vonat. Az új eszközöknél természetesek a kezdeti meghibásodások, a felemás érzelmekkel várt orosz technika megbecsülésén azonban sokat rontanak ezek a zavarok. A helyzetet szépen illusztrálja, hogy a kedves Panda becenév helyett a Facebookon egyre többen használják inkább a Moszkvicsot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek