Pécs hoppon maradt

iho   ·   2013.02.05. 21:09

Nem tudni, mikorra vezetheti be az új menetrendet, és léptetheti érvénybe az új vonalhálózatot Pécsett a Tüke Busz Zrt., miután a pécsi szolgáltató egyelőre mégsem tud használt csuklós buszokat vásárolni – értesült a bama.hu. A kinézett genfi Volvókat ugyanis megvette a Tüke elől a BKV.

Azt korábban a Tüke Busznál is elismerték, hogy az új, hosszabb, összevont útvonalakra építő pécsi menetrendet csak akkor tudják valóban bevezetni, ha vásárolnak új járműveket. A cég lehetőségeinek megfelelően nézték ki a használt, de jó állapotú buszokat, és olyan beszerzési pályázatot jelentettek meg az év elején, amely tökéletesen ráillett a Volvókra. Csakhogy a Volvókat a BKV vette meg, így egyelőre – a bama szerint – nincs mentő ötlet a Tükénél arra, honnan hozzanak gyorsan megfelelő járműveket Pécsre.

A BKK állítása szerint azonban szó sincs „elhappolásról”. A BKV nyílt közbeszerzési eljárást írt ki, ahol a buszok tulajdonosa minden szempontot mérlegelve ajánlatot tett. Ha a buszokat más vevő megvette vagy akár csak lefoglalta volna, vélhetően felelősen nem tett volna ajánlatot a cég a buszokra.

Kapcsolódó hírek