Pécs: ütemes menetrend

iho/közút   ·   2011.12.12. 09:03

Ütemes menetrendet vezettek be a Volán-társaságok, köztük a Pannon Volán Zrt. december 11-től a Pécs–Mohács–Bátaszék–Baja, illetve a Pécs–Baja–Szeged viszonylatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet Személyközlekedési Igazgatóságának koordinálásával. Ennek lényege, hogy a járatok 1-2-4 órás ütemben, az érintett órák azonos perceiben, a hét minden napján ugyanabban az időpontban közlekednek, ezzel könnyen megjegyezhető és kiszámítható közlekedési lehetőséget biztosítva az utasoknak. A naponta közlekedő buszokat kiegészítik még az ütemhez és a tanrendhez igazodó járatok.

A Baranya online összefoglalója szerint az autóbuszok a Pécs–Baja–Szeged vonalon Pécsről minden óra 25. percében indulnak, 1-2-4 órás ütemben, 15 perces átszállást biztosítva Baján az ehhez a menetrendhez igazított járatokra. Szegedről minden óra 20., 30. percében, Bajáról minden óra 35. percében indulnak autóbuszjáratok Pécsre.

Ugyancsak december 11-től gyorsjáratok indulnak Pécsről Szegedre, amelyek Bátaszékig az autópályán közlekednek és az első megállóhelyük a bajai autóbusz-állomás lesz, a menetidő pedig 3 óra 25 perc. A Pécsről 15.00 órakor induló járat pedig Békéscsabáig közlekedik.

A távolsági járatok módosulásával összefüggésben a Pécs–Bóly–Mohács viszonylaton közlekedő egyes autóbuszjáratok menetrendje is jelentősen változik.

Új menetrendi év kezdődik december 11-én a vasúton is, a vonatok közlekedése azonban nagyobb részben változatlan marad. Szombathely és Pécs között a Corvinus nemzetközi gyorsvonattal együtt több, összesen négy pár gyorsvonat közlekedik majd. Változást jelent, hogy január elsejétől a vonatokon tilos lesz a dohányzás, azonban az év végéig a kijelölt vonatokon és kocsikban még megengedett a füstölés.

Kapcsolódó hírek