Pénzbüntetésre ítélték a szolgálat közben részegen szundító vasutast

MTI/iho   ·   2023.12.21. 11:50

A forgalmi szolgálattevő tavaly karácsonykor ittasan elaludt munkahelyén, a felsőrajki vasútállomáson, ami miatt egy ideig nem közlekedhettek a vonatok.

A Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője, Vándor Virág közölte: a vádlott 1994 óta állt a MÁV Zrt. alkalmazásában forgalmi szolgálattevőként, feladatai közé tartozott a közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása, valamint a vasúti jelzőberendezések kezelése.

Tavaly december 25-én egyedüli alkalmazottként látott el szolgálatot a felsőrajki vasútállomáson, ahol a délutáni munkakezdése után elfogyasztotta a magával hozott egy liter vodkát. Az italtól kora este már szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került, emiatt nem adott szabad jelzést két, Szombathely és Pécs között menetrend szerint közlekedő vonatnak, ezért azok a szomszédos állomásokon kényszerültek várakozni.

A férfit a vonaton és a közeli állomáson szolgálatban lévő kollégái megpróbálták telefonon elérni, de mivel nem jártak sikerrel, értesítették a rendőrséget. A felsőrajki vasútállomás irodájában alvó, erősen ittas vádlottat a kiérkező járőrök ébresztették fel.

A lerészegedett vasutas hibájából az egyik vonat 26 perc, a másik szerelvény pedig 93 perc késéssel tudta folytatni az útját.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit közérdekű üzem működésének megzavarása miatt jogerősen, tárgyalás mellőzésével 375 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek