Pesti alsó rakpart: egy hónapig a gyalogosoké, kerékpárosoké, rollereseké!

iho   ·   2023.07.14. 12:00
00_rakpartzar

Július 15-étől egészen augusztus közepéig a gyalog és mikromobilitási eszközzel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között.

A már megszokottnak mondató hétvégi időszakon túl szombattól egészen augusztus közepéig az Eötvös tér és az Irányi utca között a Pesti alsó rakpartra nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

(fotók: BKK)

Átalakul a rakpart – számít a kilátogatók véleménye

A Pesti alsó rakpart jövője régóta foglalkoztatja a budapestieket, hiszen az évtizedek óta városi autópályaként használt terület elzárja a városlakók elől a Duna partját, az egyáltalán nem illeszkedik a városszövetbe. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a jövő Pesti alsó rakpartjának tervezésén. Ehhez azonban az ide látogatók, a rakpart használóinak véleményére is kíváncsiak: egy kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja, hogy milyennek szeretné látni a jövőben a Pesti alsó rakpartot, melyek azok a funkciók, eszközök, programok, amelyek még élvezetesebbé tehetik az itt eltöltendő időt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek