Polimer alapú járműfertőtlenítést tesztelnek Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.03.23. 17:10
DPP_01

A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) új, polimer alapú fertőtlenítési eljárást tesztel két villamoson és egy autóbuszon. Ha a tesztelés eredményei beigazolják a tartósabb tisztaságot, steril környezetet, akkor minden járműben ezt alkalmazzák majd. A DPP két különböző fertőtlenítő szert is tesztel, amelyek nanopolimer alapúak, és akár huszonegy napig megsemmisítik a kórokozókat és egyéb mikroorganizmusokat. A prágai közlekedésben eddig használatos tisztítók és fertőtlenítők mindössze néhány óráig tudják garantálni a baktériummentességet.

(fotó: DPP)

A prágai közlekedési vállalat két forgalomban lévő Škoda 15T ForCity villamosban és egy SOR NB 12D típusú buszon tesztelik a fertőtlenítő szereket két héten keresztül. Mindkét típusú fertőtlenítőszer megfelel a kor legszigorúbb nemzeti és uniós követelményeknek is. A készítmény alkalmazása egyszerű, csak ráviszik a felületre, amely pillanatokon belül egy ultravékony, láthatatlan víztaszító réteget képez. Ha a tesztüzem eredményes lesz, akkor a prágai tömegközlekedési eszközökön ezt a hatékony fertőtlenítőszert fogják alkalmazni a jövőben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek