Prémium kategóriás utaskísérők egy cseh vicinálison

Korcsmáros Gábor   ·   2023.09.07. 12:00
SD1

A Szilvás Vasút példáját itthon is átvehetnénk.

A vasúti biztosítóberendezéseket és jelzőberendezéseket gyártó AŽD Praha vállalat tulajdonában lévő Szilvás Vasút (Švestková dráha) méltán híres és közkedvelt turisztikai cél is Csehországban. Nem csupán közszolgáltatási feladatokat tölt be, de nagyon sok turistát is vonz a Most és Lovosice közötti vasútvonal, ami kellemes, szép tájak mentén kanyarog. Ezen kívül a vonal egyfajta kirakat is az AŽD vállalat termékeiből és modern megoldásaiból. 

Nagyon jó PR csapata, s megértő, az újdonságoktól és menő ötletektől nem visszakozó vezetősége is van a vasúttársaságnak. A nyári vakáció utolsó hétvégéjén a Szilvás Vasúton a 2023-as, általuk megrendezett szépségverseny dobogós helyezettjei voltak az utaskísérők a személyvonatokon. Nekik szerencsére nem bézéjük van, hanem működő légkondis RegioSprinterük, amit a Siemens gyártott. 

(fotók: AŽD Praha)

Ezért is közkedvelt turisztikai cél a Szilvás Vasút, mert prémiuk kategóriás szolgáltatások is vannak a járataikon, mindenféle pótjegy nélkül. Az úgynevezett Szilvás Vasút, Litoměřicétől Žalhosticén és Lovosicén, Sulejovicén, Čížkovicén, Třebívlicén és Obrnicén át a Mostba vezet. Kilátást nyújt a Cseh-Középhegység számos nevezetes helyére. A pálya teljes hossza 44 kilométer, és igazából az AŽD Praha laboratórium-vasútvonala, ahol a saját fejlesztésű és gyártású termékeit, eszközeit teszteli. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek