Próbaterhelés a szárnyhídon

Kengyel Kristóf   ·   2011.08.10. 09:30
kishid

A járművekkel hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban, ami azt jelenti, hogy az egyenként 26 tonnás teherautókat más-más alakzatban állították fel a szárnyhídon.

Kora este érkeztek meg a teherautók

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogy a szerkezet hogyan reagál ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd felvonultak a teherautók, és terhelés alatt is megmérték, hogy hogyan viselkedik a hídszerkezet.

Előkészületek a naplementében

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek alakulnak ki.

A terheléspróba vezetője, Dunai László sajtótájékoztatót tart a hídon

A mérések idejére a gyalogosok nem használhatták a Margit hídra vezető szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

Megkezdődik a terheléses mérés

A Margit híd felújítása 2009. augusztus 21-én kezdődött meg. A mintegy másfél évig tartó rekonstrukció során felújították az úttestet, a villamosvágányokat, kicserélték a pálya- és hídszerkezet elemeit.

A teherautók épp hogy elfértek egymás mellett

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tavaly november 15-én adta hozzájárulását a híd ideiglenes forgalomba helyezéséhez. A műemléki felújítás jelenleg még zajlik.

A szakemberek elvégzik az első méréseket

Ilyenkor nem túl izgalmas a sofőr munkája

Zajlik a próba<br>(fotók: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek