Pusztítás és helyreállítás

Vörös Attila   ·   2012.02.27. 20:00
400

A szombat délelőtti rácalmási siklás után azonnal hozzákezdtek a szakemberek a pálya felszabadításához. A 66823-2. számú Eperjeske-Átrakó–Dunaújváros viszonylatú 39 kocsis ércvonat 13 vagonja siklott, ezek közül 9 felborult, számos teljesen összeroncsolódott.

A kisiklott teherkocsik a földdel tették egyenlővé Rácalmás Adony felőli váltókörzetét. A helyreállítás első lépéseként a tehervonat ép részét távolították el Rácalmásról, a tehervonat élén dolgozó 019-es Gigantot Dunaújvárosba, a tológépként szolgáló 053-as Szöcskét Pusztaszabolcsra húzták M62-es mozdonyokkal.

Egymásra torlódott tehervagonok rombolták le Rácalmás váltókörzetét<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Közben elindultak a segélyszerelvények, a szolnoki darut a 265-ös Szergej, a fehérvárit a 231-es húzta. Cikkünk megírásáig csak a szolnoki darut vetették egyelőre be Rácalmáson, a fehérvári Rétszilason készenlétben.

Az elsődleges cél szerint keddig legalább egy vágányon meg akarják indítani a forgalmat a Pusztaszabolcs–Dunaújváros vonalon, ehhez azonban el kell takarítani az útból az egymás hegyén-hátán levő, vasérccel teli tehervagonokat.

Munkában a szolnokiak Kirow daruja

Kapcsolódó hírek