Radim Jančura: Valahogyan be kell lopnunk magunkat a magyarok szívébe

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.03.08. 18:00
Regio

Két hét alatt több mint tízezer jegyet adott el a RegioJet az adriai fürdősvonatra. A járat elvileg május 28-án indul, az idén már Budapesten keresztül.

A RegioJet cseh személyszállítási magánvasút tájékoztatása szerint az elmúlt hét végén, azaz két héttel a jegyárusítás megkezdését követően már több mint tízezer vonatjegyet adtak el a Prága és Fiume, illetve Split között közlekedő járatra. Sőt, többszáz előfoglalást is regisztráltak egyes utazási irodáktól, ahol abban bíznak, lehet majd nyáron utazni az Adriára. A tavalyi szezonban, amikor először közlekedett a járat, oda-vissza több mint hatvanezer utast szállított a RegioJet.

A tavalyi évvel ellentétben most más utirányon át jutnak el a szerelvények a horvát tengerpartra, ami nekünk, magyaroknak is kedvező, hiszen Budapest érintésével indul a délszláv országba a vonat; Gyékényesnél lép ki az országból. A tizenöt kocsis szerelvényt Zágrábon keresztül egészen Ogulinig viszik, ahol kettévágják, egyik része Splitbe, másik része pedig Fiuméba veszi az irányt. Radim Jančura egy közlekedési szakportálnak adott interjújában kijelentette, hogy nagyon örül annak, hogy most már Pozsonyon kívül Budapestet is be tudja kapcsolni, ez egy okos megoldás. Kifejezetten szeretné, ha szavaival élve: valamilyen módon belopnák magukat a magyarok szívébe.

A fürdősvonat menetrendje

A magánvasút igazgatója tudatában van annak, hogy szexi vasút kell, és olyan árakat kell meghatározni, amit nem lehet már überelni. Egyszerűen egy slágert kell alkotni. Azzal, hogy a menetjegy olcsó, sokaknak a fejében megfordul, hogy miért ne próbálja ki a közvetlen járatot. A RegioJet alapára igencsak kecsegtető, hiszen Prágából az isztriai kikötőbe már 590 koronáért (körülbelül 8 ezer forint) is eljuthatnak az utasok – igaz, csak ülve, a kusettbe 790 koronáért (11 ezer forint) válthatunk legolcsóbban jegyet. A vasúttársaság globális jegyárakkal dolgozik, ez azt jelenti, hogy Prágából, Pozsonyból és Budapestről is ugyanannyiért utazhatunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek