Rendőrautónak okozott kárt egy teherautó

MTI   ·   2012.01.31. 15:02

A kerekével felvert kővel okozott sérülést egy szlovén kamion egy rendőrautónak a 86-os főúton, a helyszíneléskor azonban kiderült, hogy a sofőr kicserélte a járműve rendszámát.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közlése szerint a szlovén teherautó-sofőrt hétfő este állították meg a 86-os főúton, mert járművének hátsó ikerkereke egy követ vágott fel a mögötte haladó rendőrautó szélvédőjére. A megsérült üveg miatt helyszínelő rendőrök számára kiderült, hogy a teherautó egy másik járműre kiadott rendszámmal volt felszerelve, és a sofőr a másik gépkocsi forgalmi engedélyét adta át.

A rendőri intézkedés során a kamion ülései alól előkerült az eredeti rendszám és a hozzá tartozó forgalmi engedély is.

A sofőrt – aki kihallgatásakor elismerte, hogy ő cserélte át a rendszámtáblákat – egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével gyanúsították meg a rendőrök.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.