Rendőröket, pedagógusokat képeznek

iho   ·   2017.11.01. 15:32
kerekparos_kepzes0

Az egynapos képzésen az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) megbízásából olyan rendőröket, polgárőröket, pedagógusokat képeznek, akik rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági órákat általános iskolás gyerekeknek, akár iskolarendőrként, akár a közlekedési osztályon.

A Vuelta Sportiroda által szervezett és tartott tréning elsősorban a kerékpáros közlekedési ismeretekre fókuszál, a ma már iskolai oktatási tanrendben is megtalálható BringaAkadémia módszertana alapján, de a meghívott előadók kitértek egyéb fontos, tapasztalatokon alapuló témákra is. Siska Tamás szakpszichológus „Közlekedés gyerekszemmel” című előadásában arra világít rá, hogy a gyermekek másképp látják a közlekedést. Nem feltétlenül azt látják például egy-egy közlekedési jelzőtáblában, mint a felnőttek. A GRSP Magyarország Egyesület előadói, Pausz Ferenc, illetve Dallos Éva a gyalogos közlekedés szabályait ismertetik – hiszen az iskolarendőr nemcsak kerékpáros közlekedési órákat tart a gyerekeknek, így nem árt összefoglalni ezeket az ismereteket is.

Abelovszky Tamás, a BringaAkadémia programvezetője, a nemzetközi trendek és szakirodalom vonatkozó elemeit is beépítve a kerékpáros közlekedési ismeretekről tart előadást. A prezentáción a tanórákra bevihető játékokat is bemutat, a leendő oktatól így láthatják, hogy interaktívvá, élvezetessé tehető a gyerekek számára egy közlekedésbiztonsági témájú foglalkozás is. Az ORFK-OBB és a Vuelta Sportiroda együttműködésének célja az, hogy minden megyében lehetősége legyen tizenöt–húsz rendőrnek részt venni hasonló képzésen. Idén ősszel kilenc, majd 2018 tavaszán további tíz megyében valósul meg a képzési program, ezzel az ország teljes területét lefedve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek