Répát rakodnak Bácsalmáson

Vörös Attila   ·   2022.11.22. 09:00
19602_DSCF1899_221109

A tehervonatokat Szergej húzza Baján és Dombóváron át Kaposvárra.

Az idei répakampány is elindult szeptember végén, szerte az országból özönlik a cukorrépa a kaposvári cukorgyárba. A korábbi évekhez hasonlóan idén is rakodnak Bácskában répát, konkrétan a bácsalmási vasútállomás közforgalmú rakodóján osztoznak a répás vagonok és a heti pár kocsi fa. A bácsalmási répavonat azért izgalmas, mert ez az egyik utolsó helyszín, ahova klasszik Szergej jár a szerelvényekkel. A 628-as mozdony ráadásul egész hosszú utat is megtesz, hiszen minimum Dombóvártól, de gyakran egész Kaposvártól, tehát a vonat teljes útvonalán az húzza a szerelvényeket oda és vissza is. Az igazi izgalmak persze az 50-es, Dombóvár–Bátaszék vasútvonalon várnak a Szergejre, itt elkél a batár dízelmozdony teljesítménye a dombok közt.

Mátéházapuszta ma már túlméretesnek tűnő állomásépülete elé érkezik Bácsalmásról a rakott répavonat. Keresztje lesz, nemsokára Baja felől is befut a kecskeméti Uzsgyi. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Idén ősszel a 228-as és a 210-es Szergej mutatkozott legtöbbször Baja környékén a répavonatokkal, de egy-egy bajai feladású, szintén Dombóvár felé közlekedő ócskavasvonat is előfordul.

Az alábbi galériában találnak képeket a bácsalmási tolatási mozgásokról hangulatos ködös időben, majd a vonat indulása után egy Kismórágynál kaptuk el, ahogy nekikezd a mőcsényi domb megmászásába a vonat. Az utolsó kép a Hidas-Bonyhád állomáson lezavart újabb keresztet követő nekiindulást örökíti meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek