Repülésbiztonság: ellenőrizték Magyarországot

iho/repülés   ·   2012.03.30. 17:25

Március 26-tól 30-ig tartott az audit, melynek eredménye: jelentős előrelépés a szabályzói, felügyeleti, képzési, működési struktúrák és a hatósági eljárások terén is a 2008-as vizsgálathoz képest. Az ICAO négy éve még 41 százalékos eltérést mutatott ki a teljes megfeleléshez képest.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: a magyar légiközlekedési ipar szereplői arra törekednek, hogy az intézményrendszert és szabályozási környezetet a lehető legmagasabb repülésbiztonsági szintre emeljék. Az audit kedvező eredménye a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a HungaroControl közötti együttműködésnek köszönhető.

Nicolas Rallo, az ICAO ellenőrző csoportjának vezetője szerint, az elmúlt években elért előrehaladás a korábbi lemaradásból az átlagos európai szintre zárkóztatja fel Magyarországot.

A Szervezet 2013. január 1-től az egész világon bevezeti Folyamatos Monitoring Megközelítés programját, amely szinte havi rendszerességgel vizsgálja majd az egyes tagországok repülésbiztonsági teljesítményét – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Kapcsolódó hírek