Repülőgéptől kamionig: volt Malév-vezér a Waberernél

iho/közút   ·   2012.12.03. 13:51

Wáberer György Antal Erzsébetet bízta meg a Waberer’s International Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesi feladatainak ellátásával – írja a Népszabadság. A nagy gazdasági szervezetek és multinacionális vállalatok pénzügyi, valamint gazdasági irányításában gazdag tapasztalatokkal rendelkező szakember legfőbb feladata, hogy fokozza Európa hatodik legnagyobb fuvarozási vállalatának eredményességét, előkészítse a részvénytársaság tőzsdei bevezetését.

Az ajkai születésű Antal Erzsébet diplomáját és doktori fokozatát a budapesti közgazdaságtudományi egyetem védte meg, majd tanulmányait a pénzügyi menedzsment és a banki finanszírozás területén az angliai Exeter University-n és az ausztráliai Swinburne University-n bővítette. Karrierje a Malévnál kezdődött, ahol a légi utaskísérőtől a vezérigazgatói szinte minden pozíciót betöltött. Ezt követően a Tesco Global Zrt. pénzügyi vezetője és igazgatósági tagja lett. Egy évvel ezelőtt alapította meg saját tanácsadó cégét, a budapesti bejegyzésű Nobel Management Consultingot.

Czakó Géza, a Waberer’s International Zrt. eddigi gazdasági vezérigazgató-helyettese december 1-jétől –igazgatósági tagsága megtartása mellett - a Wáberer György érdekeltségeit irányító WNEW Kft. ügyvezető igazgatója. Új pozíciójában feladata a Wáberer György ellenőrzése alatt – a Waberer’s International tulajdonrésze mellett – álló 15 logisztikai és ingatlanfejlesztési társaság gazdálkodásának optimalizálása, eredménytermelő képességének növelése. A nemzetközi fuvarozási céget nem számítva ezen vállalkozások éves árbevétele eléri a 25 milliárd forintot.

Kapcsolódó hírek