Repülőtéri körforgalom-építés: három hétig útszűkület

MTI/iho   ·   2019.08.28. 15:00
400px_ferihegyielkerulo

Újabb szakaszához ért az új repülőtéri turbó körforgalom építése. A repülőtér megközelíthetőségét jelentősen javító forgalmi csomópont építése miatt augusztus 28-a és szeptember 21-e között, az új útpálya kialakítása idejére egy-egy sávra szűkül a forgalom a terminál bekötőútján. A beruházásnak ezt a szakaszát az építtető Budapest Airport kérésére a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt végzi el, és minden lehetséges forgalomtechnikai eszközzel segíti a közlekedés zökkenőmentességét.

A Cargo City árukezelő központnál épülő körforgalom kialakítása miatt a Liszt Ferenc repülőtérnél az útszakasz mindkét irányban egy sávra szűkül, a teherautók csak a D portán keresztül juthatnak be a repülőtér területére (fotók: Koszticsák Szilárd/MTI)

A bő háromhetes időszak egyik legfontosabb változása, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik a J porta helyett csak a repülőtér D portáján át közlekedhetnek, ezzel is tehermentesítve az Aeropark repülőmúzeumhoz és a Holiday parkolóhoz vezető bekötőút kereszteződését. A repülőtér ezzel egyidőben a D porta infrastruktúráját is felkészítette a teherforgalom fogadására annak érdekében, hogy a beléptetésre várakozó járművek a 4-es főút forgalmát ne akadályozzák.


* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek