Ritka tarka HÉV-szállítás

Vörös Attila   ·   2014.10.29. 16:15
400__IMG_3417__141022

Havonta többször is tanúi lehetünk Budapest vasúthálózatán az érdekes összeállítású BKV-s vonatoknak. A közlekedési vállalat HÉV-szerelvényeit Cinkotára a nagyvasúti hálózaton át lehet eljuttatni a többi vonalról. A motorvonatokat a BKV hálózatán a HÉV Bobójával továbbítják, az árutovábbítási engedély hiánya miatt 2012 tavaszától a nagyvasúton azonban valamelyik ilyennel rendelkező vasútvállalat segítségére van szükség. A partner a Magyar Magánvasút Zrt. (MMV) lett két éve, azóta is a narancs gépekkel dolgozó társaság húzza át a zöld vonatokat a HÉV MÁV-hálózatra csatlakozó állomásai között.

Kőbánya felsőre érkezik a bazári menet<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Október 22-én érdekes menetnek lehettünk szemtanúi. Csepelről a retró festésű MIX/A 826-ost és Ráckevéről a teljesen átlagos MX 867-es vonatot vitték át felújításra Cinkotára. A HÉV-es Bobó az egyetlen, a 735-ös volt, a nagyvasúti mozdonyt pedig ezúttal a MÁV-Starttól bérelte az MMV. A 401-es Bobó a csepeli Szabadkikötőtől Soroksári út rendezőn át Kőbánya-teher pályaudvarig húzta a BKV szerelvényét.

A gödöllői HÉV-vonalon már a zöld mozdony az úr

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek