Robban a gomba a Moszkván

Kemsei Zoltán   ·   2015.01.22. 08:45
00kicsi

Annak idején minden arra járó kívülről fújta: 56-os villamos a Moszkva tértől Hűvösvölgyig, a 61-es pedig ugyaninnen a Móricz Zsigmond körtérig. A tér neve időközben Széll Kálmánra változott, és a hegyekbe induló járat most, a felújítás után is ugyanazt a viszonylatszámot viseli, mint déli párja, két 61-es villamosunk van tehát.

61-es villamos délen...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Az ütemtervnek megfelelően először a villamosvágányok átépítésének láttak neki, az első „áldozat” a Várfok utcai támfal alatti sínpálya, ezért kellett a tér két átellenes végén ideiglenes végállomásokat kialakítani. Az autóbuszok műszaki pihenőjének helyét egyrészt forgalmi sávok, másrészt elkerített területek foglalják el. A 18-as villamos végállomása pedig nem fog sokáig árválkodni: a következő ütemben a nagykörúti villamosokat fogadja majd ez a háromvágányos végállomás, a jelenlegi sínpárokat is elbontják a tér északi oldalán.

...és északon

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek