Románia: sztráda-gyorsítás Dél- és Észak-Erdélyben

iho   ·   2016.02.16. 17:07

2021-re készül el a Pitesti-Nagyszeben autópálya, adja hírül az Agerpress nyomán a Marosvásárhelyi Rádió. Dan Costescu szállításügyi miniszter azt mondta, két évvel előbbre hozták a projekt befejezésének határidejét, miután megoldásokat találtak erre.

A tárcavezető a Szenátus plénumában azt mondta, a Temesvár-Lugos autópálya 26 kilométeres szakaszát már használatba adták. Közben folytatják a Szászsebes-Torda autópálya mind a négy szakaszának az építését, akárcsak a Szászváros-Nagyszeben autópálya munkálatait.

Az erdélyi autópálya utolsó részét az Aranyosgyéres-Marosugra-Marosvásárhely szakasz képezi, amelynek telek-kisajátításokkal kapcsolatos kormányhatározatát jóváhagyták a kormány legutóbbi ülésén. Idén ezen a szakaszon is megkezdődnek a munkálatok, tette hozzá a miniszter. Elmondta azt is, hogy felújítják a Segesvár-Piski vasútvonalat, a cél, hogy óránként 160 kilométeres sebességgel haladhassanak a szerelvények a szakaszon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek