Rosszul bánt az utasokkal: a Wizz szakít a Budporttal

iho   ·   2014.12.01. 11:15
cim_pogyo

A Wizz Air bejelentette, hogy változtatásokat vezet be a budapesti utaskezelési szolgáltatójával kapcsolatban azután, hogy kiderült, az alvállalkozó több esetben nem felelt meg a légitársaság elkötelezettségének, hogy barátságos és gördülékeny utazási élményt biztosítson utasainak – olvasható a légitársaság közleményében.

Az utaskezeléssel, elsősorban a poggyászok méretének ellenőrzésével kapcsolatban a fapadosinfo blogportálon jelentek meg eléggé elkeseredett beszámolók. Ezek lényege az volt, hogy a cég alkalmazottai, akik Budapesten a kézipoggyászok méreteit ellenőrzik, néhány milliméteres eltérés esetén is kifizettettik az igen kemény pótdíjat, de amit a hozzászólók többsége igazán kifogásolt, az a lekezelő hangnem, a durva bánásmód volt, az egyik esetben ráadásul az utas azért járt külön rosszul, mert az illető alkalmazottnak nem működött a kártyaleolvasója.

(Fotó: fapadosinfo.hu)

A portál a cikk végén így fogalmaz: „mindenki tartsa be pontosan a szabályokat, és akkor elvileg nem lehet baj. De úgy gondoljuk, hogy az egészen minimális mértékben szabályt sértők vegzálása és lehúzása, a bunkó hangnem és a nagyvonalúság teljes hiánya kezd utasriasztó lenni.”

A légitársaság most kiadott közelménye hangsúlyozza: a Wizz szolgáltatásokat, úgy mint a helyszíni jegyértékesítést, a poggyászfeladást és ellenőrzést, valamint a reptéri utasfelvételt Budapesten a Malév Ground Handling, vagy annak valamely alvállalkozója végzi. A Wizz Air minden beszállítójának és azok alvállalkozóinak is meg kell felelniük a légitársaság barátságos szolgáltatást megkövetelő normáinak, tükrözve a Wizz Air filozófiáját, amelynek értelmében az utasokat gondtalan utazási élmény várja útjuk során. Miután több panasz érkezett a budapesti reptéren történő poggyászellenőrzés miatt, a Wizz Air a kézipoggyász ellenőrzési folyamatot érintő változtatásokat vezet be földi kiszolgáló partnerével, a Malév Ground Handlinggel közösen.

– A Wizz Airnél büszkék vagyunk rá, hogy alacsony viteldíjainknak köszönhetően egyre több és több ember számára válik elérhetővé a légi közlekedés, miközben odafigyelünk az utasaink visszajelzéseire is annak jegyében, hogy folyamatosan fejlesszük a szolgáltatásainkat és eljárásainkat – mondta Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója. – Úgy gondoljuk, az utasoknak csak azért kell fizetniük, amit valóban igénybe vesznek, fogyasztanak vagy szállítanak, miközben élvezetes, gondtalan utazási élményt kell kapniuk. Az utasainktól érkező panaszok arra sarkalltak minket, hogy felülvizsgáljuk a poggyászellenőrzési és díjbeszedési folyamatot a budapesti reptéren. Földi kiszolgáló partnerünket, a Malév Ground Handlinget felszólítottuk, hogy a Wizz utasok esetében azonnal függessze fel alvállalkozója, a Budport szolgáltatásainak használatát.

Most azon dolgozunk, hogy alternatív megoldásokat dolgozzunk ki annak érdekében, hogy fejlesszük a repülőtéri élményt, amelyet szabályzatunk betartatásakor tapasztalnak utasaink. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy folyamatosan felülvizsgáljuk és fejlesszük a fogyasztói élményt, ezért felkértük a teljes útvonalhálózatunk mind a 104 repülőterén földi kiszolgáló partnereinket, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor az ésszerűség és a méltányos rugalmasság jegyében engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből.

Végrehajtjuk továbbá az online, a repülőtereken és a beszállókártyákon elhelyezett információs anyagaink teljes körű felülvizsgálatát, hogy biztosítsuk, utasaink helyesen értelmezik poggyászszabályzatunkat és így gondtalanul utazhatnak – tette hozzá Diederik Pen a Wizz üzemeltetési igazgatója a légitársaság közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek