Rövidtett munkahét a ZSSK Cargónál

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.27. 13:00
Cargo_01

A ZSSK Cargo Slovakia állami vasúti teherszállító cég megegyezett az alkalmazottakat képviselő szakszervezetekkel a rövidített munkahét bevezetéséről, mivel nem tud számukra elegendő munkát adni. A megegyezést a vállalatnál működő mind a tizenegy szakszervezet és a ZSSK Cargo vezetősége is aláírta.

A tervezett takarékossági intézkedésekről korábbi cikkünkben szóltunk. Azóta megegyezés született az ügyben és augusztus 1-től egyes alkalmazottak valóban rövidített munkaidőben fognak dolgozni, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy öt munkanap helyett csak négyet dolgoznak le, az ötödik napra a bérük hatvan százalékát kapják meg.

fotó: Palkó János

Ez csak az egyik takarékossági intézkedés, amellyel a cég a fennálló kedvezőtlen helzetre reagál. „Azok az óvintézkedések, amelyekben sikerült megegyeznünk, csökkentik a megrendelések visszaeséséből származó bevételkiesések hatását. Ez a munkament egyúttal biztosítja, hogy hatékonyabban tudjuk teljesíteni ügyfeleink megrendeléseit” – idézi Martin Vozárt, a ZSSK Cargo vezérigazgatója a Bumm.sk hírportál.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek