Rózsaszín repülés, magyar siker Ferrarában!

Ugrósdy Márton   ·   2015.06.09. 08:45
cim

Az összetett harmadik: Vadászi Viki!<br>(fotók: Facebook | Aeroclub Volovelistico Ferrarese)

Jó eredményekkel vetették észre magukat a magyar női vitorlázórepülő válogatott tagjai: az olaszországi Ferrarában rendezett, Fly Pinkre keresztelt versenyen Vadászi Viktória összetettben a harmadik helyet szerezte meg, Márkus Tímea pedig az ötödik lett, az egyik napot meg is nyerte.

Startra fel! – útban az egyik magyar gép

Az olasz nemzeti bajnokság mellett idén a ferrarai szervezők úgy döntöttek, a hölgyeknek is kedveskednek egy versenykiírással, amelyet Európa minden országába megküldtek. Így kapta meg a magyar szövetség is a meghívót a május 31-én kezdődött egyhetes versenyre, amelyre ezúttal csak a hölgyeket várták. Hazánkból Viki és Timi utaztak ki, a válogatott két gépével (Discus 2a - HAL és Discus CS - P), segítőjük és csapatkapitányuk Pollermann Judit, a női keret edzője volt.

A HAL felszállóban

A verseny a helyszíni beszámolók szerint jó, és olaszos hangulatban telt, tehát a határidőket is délies lazasággal tartották be, az eligazítások pedig inkább olaszul, mintsem angolul zajlottak, de ez nem tartott vissza senkit a távok megrepülésétől és esténként az eredmények megbeszélésétől.

Ferrara párában

A feladatok – a nem túl kedvező időjárásnak megfelelően – viszonylag rövidek voltak, és az itthoni gyakorlattól eltérően elég sok fordulópontot írtak ki a lányoknak az elmúlt egy hétben. A trükkös termikeknek köszönetően sok terepreszállás is volt, Timinek is többször kellett szállítókocsiban hazavinnie a gépet a reptérre. Vikivel kétszer fordult elő, hogy nem ért haza, de a feladatok nehézségét jól mutatja az is, hogy sokszor a mezőny felét sikerült terepre tennie a sportbizottságnak. A bizonytalan időjárás miatt sokszor az sem jelentett gondot, hogy valaki terepezett, mert az összeszedett hátrány még így sem volt jelentős.

A terepre szállás szépségei

A nehéz körülmények ellenére a lányainknak igazán jól sikerült ez a bő egy hét, amelyet kinn töltöttek az olaszoknál. Timi napi győzelme szép teljesítmény, Viki pedig végig kiegyensúlyozottan versenyzett, így végül hét szám után a dobogó harmadik fokára állhatott fel összetettben, az utolsó napokon már biztosan őrizte a helyezését. Az előzetes edzői várakozásokat egyértelműen sikerült felülmúlni, különösen Viki eredménye számít nagy meglepetésnek.

Szép mezőny, szép eredmények

A két magyar pilótahölgy sikeresen mutatkozott be egy igen érdekes nemzetközi versenyen, amelyet remélünk, még sok hasonló rendezvény követ, még jobb eredményekkel. Hajrá, lányok!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek