Sikertelen árverés

iho/vasút   ·   2011.11.26. 19:08

Egy hónappal ezelőtt arról adtunk hírt, hogy a MÁV elárverezi hazánk másodikként épült vasútállomását, a szolnoki indóház épületét. Az aukció azonban eredménytelen lett, hiszen a műemléki védettség alá eső épülethez nem nyúlhat hozzá a leendő tulajdonos. Azaz hiába a nagy, jó fekvésű telek, a rajta magasodó épületet sem elbontani, sem jelentősen megváltoztatni nem lehet. Az értékesítés kudarcának oka tehát az érdeklődés hiánya.

Az ószolnoki épület vasút felőli oldala<br>(fotó: Sándor Antal, vasutallomasok.hu)

A szolnoki önkormányzat korábban érdeklődést mutatott az indóház iránt, így most más vevő híján a korábban folytatott tárgyalások új lendületet kaphatnak.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.